Deze website heeft info over de pootaardappel, consumptieaardappel en zetmeelaardappel.

 

Akkerwijzer.nl - Website voor akkerbouwers

Hét platform voor de akkerbouwer bevat het laatste nieuws over aardappelen, graan, suikerbieten, uien, vollegrondsgroente, marktprijzen, weer en nog veel meer.
 • HZPC: 'verplaatsing onderzoeken naar VS'
  De Europese politiek moet veredelaars meer ruimte bieden. Verouderde regelgeving staat moderne veredelingstechnieken al jaren in de weg. Komt er op korte termijn geen schot in nieuwe regelgeving, dan verplaatst HZPC onderzoeksactiviteiten vanuit het Friese Metslawier naar de Verenigde Staten. Deze noodkreet slaakt HZPC in haar jaarverslag.
 • Capaciteit loonwerkers knelpunt bij aardappelen rooien
  Op het Zeeuwse eiland Tholen en op Sint Philipsland vormt de capaciteit van de loonwerkers momenteel de bottleneck bij het rooien van aardappelen. Want overal waar het land bekwaam is, worden de percelen met consumptieaardappelen gerooid. De opbrengst lijkt goed, zelfs op percelen met waterschade.
 • 'Goede rooiomstandigheden, nu nog een goede prijs'
  Op het akkerbouwbedrijf van de familie Krol is de aardappeloogst volop bezig. Met nog ongeveer 100 hectare te gaan, komt het mooie weer goed uit. Minder te spreken is Krol over de termijnprijs. Paul Krol: 'De overtonnen zullen het dit jaar niet opbrengen.'
 • Aardappeldief door politie op heterdaad betrapt
  Donderdagmiddag betrapte de politie tijdens een reguliere patrouille een persoon die op een perceel van agrariër Erkens in Eygelshoven-Landgraaf bezig was met het illegaal rooien van aardappelen.
 • Aardappeltermijnmarkt naar laagste niveau van dit seizoen
  Donderdag zakte de termijnmarkt naar 6.00 euro, het laagste niveau van dit seizoen. Afgelopen dagen maakte de aprilnotering een duikvlucht. Maandagmorgen verscheen nog 7.30 op de koersschermen.
 • NAK: dubbele verlaging ten opzichte van 2016
  Het verlagingspercentage dat de NAK momenteel moet toekennen aan de onderzochte aardappelknollen is hoger dan ooit in de afgelopen vijf jaar. Van de circa 2.2 miljoen onderzochte knollen is maar liefst 18,8 procent verlaagd. Dat is ruim het dubbele aandeel van 2016, toen dit aandeel met 8,8 procent laag was.
 • Blog: Laatste aardappelen rooien als de sneeuw weg is
  De sneeuwstorm kwam eigenlijk net te vroeg om alle aardappelen uit de grond te krijgen, schrijft Jan Bennen, akkerbouwer in het Canadese Vauxhall, in zijn eerste blog op Akkerwijzer.nl. Bennen blogt vanaf vandaag over het leven op zijn boerderij.Lees verder onder de foto's
 • Getrokken Grimme aan de slag in Limburgse aardappelen
  Mark Hendrickx van loonbedrijf Jakobs uit het Limburgse Geijsteren rooide gisteren aardappelen bij akkerbouwer en varkenshouder Cornelissen uit Meerlo. In totaal werd 8 hectare Fontane geoogst. De oogst verliep vlot, zegt Hendrickx. ‘Het is op mooie zandgrond, hier kun je het hele jaar goed op werken.’ Het rooien gebeurde hier met een Grimme SE 150-60, een getrokken verstekrooier. Jakobs heeft voor de aardappeloogst zowel getrokken rooiers als zelfrijders beschikbaar.
 • Poll: telers verwachten een gemiddelde opbrengst in aardappeloogst
  Veel akkerbouwers rekenen op een gemiddelde opbrengst in de aardappeloogst. Dat blijkt uit de poll op Akkerwijzer.nl.
 • Aardappeltermijnprijs naar nieuw dieptepunt
  De aardappeltermijnmarkt is flauw gestart na het weekend. De vaste stemming van eind vorige week werd abrupt afgebroken. De neerslag die in Nederland viel in de eerste september weken wordt daarmee genegeerd. De voorspelling van stabiel weer voor het eind van deze week was duidelijk bepalend voor de stemming.