Deze website heeft info over de pootaardappel, consumptieaardappel en zetmeelaardappel.

 

Akkerwijzer.nl - Website voor akkerbouwers

Hét platform voor de akkerbouwer bevat het laatste nieuws over aardappelen, graan, suikerbieten, uien, vollegrondsgroente, marktprijzen, weer en nog veel meer.
 • Gecombineerde Opgave: het kan nog tot 15 mei
  Er komt veel kijken bij het invullen van de gegevens voor de Gecombineerde Opgave (GO). Steeds meer ondernemers maken daarom volgens RVO gebruik van een accountant of adviseur.Lees verder onder de video
 • Driftbeperking: het kan op veel manieren
  Emissie van gewasbeschermingsmiddelen is slecht voor milieu én portemonnee. Eén van de manieren om dit te beperken is het voorkomen van drift. Dat kan het gemakkelijkste en goedkoopste met driftarme doppen, maar er zijn ook tal van andere driftbeperkende systemen.
 • Belgische industrie verwerkte 375.000 ton meer aardappelen in 2017
  De expansie van de Belgische aardappelverwerkende industrie ontwikkelt zich in een razend tempo. Volgens de laatste cijfers werd in 2017 in de verwerkende sector 4,75 miljoen ton aardappelen gebruikt, een stijging van 375.000 ton of 8,5 procent jaar op jaar. Een 12,5 procent hogere productie van verwerkt product, die in 2017 een record van 2,682 miljoen ton bedroeg. Een groot deel van die stijging was echter niet afkomstig van frites, maar van andere producten zoals puree, kroketten, chips en vlokken, die met bijna 50 procent is gestegen.
 • 2 miljoen euro voor ketenproject hybride aardappel van Solynta
  Veredelingsbedrijf Solynta werkt met vier Gelderse partijen aan de ontwikkeling van een bevoorradings- en afzetketen voor hybride aardappelen, geteeld uit zaad. Het project HAASAP heeft hiervoor een bijdrage van €1.999.428 miljoen euro gekregen van de provincie Gelderland.
 • Proef Delphy: Zoete bataat kansrijk maar vraagt verder onderzoek
  De teelt van zoete bataat is kansrijk voor de Nederlandse akkerbouw, maar er zitten nog wel wat praktische haken en ogen aan. Dat stelt Delphy na de opbrengstmetingen van oogst 2017. Om die knelpunten op te lossen, breidt Delphy dit jaar het onderzoek naar het gewas verder uit.Lees verder onder de foto's
 • Agrifirm keert 25 miljoen euro uit aan leden
  Royal Agrifirm Group keert over het jaarresultaat van 2017 25 miljoen euro uit aan haar leden. In totaal behaalde de leverancier uit Apeldoorn een netto resultaat van 38,4 miljoen euro.
 • Ontwaakt de aardappelmarkt uit de winterslaap?
  Na een bijzonder lange stilte in de aardappelmarkt komt er enige beweging in de handel. Het fritesras Fontane wordt mondjesmaat gevraagd en krijgt enige ruimte voor een kleine prijsverbetering. De Nederlandse notering PotatoNL vond echter nog geen transacties op hogere niveaus. Integendeel, de cat. II leverde zelfs 0.50 euro in aan de bovenkant (5.00-7.00 euro).
 • Rundveemest uitrijden op Brabantse groenbemester
  Loonbedrijf Louis Deenen uit Oostelbeers rijdt rundveemest uit op groenbemester, waarna het perceel wordt omgeploegd door Twan van der Heijden. Dit jaar teelt de akkerbouwer uit Soerendonk (NB) aardappelen op dit perceel. De Tebbe 3 asser meststrooier van Deenen is uitgerust met een weegsysteem en heeft de mogelijkheid om variabel mest te breken aan de hand van taakkaarten.
 • Poll: Geen krachtenbundeling aardappelketen à la België
  De Nederlandse akkerbouwers zien niks in het voorbeeld van België waar de aardappelketen de krachten in een aparte brancheorganisatie gaat bundelen. Dit blijkt uit de reacties op de poll op Akkerwijzer.nl. Hier stond afgelopen week de stelling ‘Specifieke krachtenbundeling Belgische aardappelketen goed voorbeeld voor Nederland’ online.
 • Zuid-Amerika beticht NW-Europese fritesindustrie van dumping
  De structurele toename van de Europese fritesexport kreeg vorig jaar tegenwerking door de Braziliaanse autoriteiten die Belgische en Nederlandse verwerkers importbeperkingen oplegden wegens vermeende dumping.