Deze website heeft info over de pootaardappel, consumptieaardappel en zetmeelaardappel.

 

Akkerwijzer.nl - Website voor akkerbouwers

Hét platform voor de akkerbouwer bevat het laatste nieuws over aardappelen, graan, suikerbieten, uien, vollegrondsgroente, marktprijzen, weer en nog veel meer.
 • Eerste Belgapomnotering 2018 voor Bintje: 2,00 euro
  Bij onze zuiderburen heeft Belgapom op vrijdag 19 januari de eerste noteringen van 2018 wereldkundig gemaakt. Bintje opende het jaar 2018 met 2,00 euro/100 kg (excl. btw/tva) of 2,12 euro/100 kg (incl. btw/tva). Fontane en Challenger zijn allebei het nieuwe jaar gestart met 2,50 euro/100 kg (excl. btw/tva) of 2,65 euro/100 kg (incl. btw/tva).
 • Emmeloord ambieert de komst van World Potato Center
  Terwijl Nederland een van de zwaarste stormen ooit over zich heen kreeg, hield Delphy donderdag in Emmeloord de derde Landelijke Pootaardappeldag. De focus van deze kennis- en netwerkdag: de innovatieve ontwikkelingen voor een toekomstbestendige pootgoedteelt.
 • Duits aardappelareaal 8.000 hectare groter dan in 2016
  Het definitieve Duitse aardappelareaal was in 2017 ongeveer 8.000 hectare groter dan in het voorgaande jaar. Op de lange termijn is met name het areaal consumptieaardappelen (180.183 ha) sterk gegroeid, maar ook de oppervlakte zetmeelaardappelen (53.119 ha) is vorig jaar enigszins toegenomen. De definitieve gegevens van het Federaal Bureau voor de Statistiek hebben het aardappelareaal in 2017 op 250.500 hectare gebracht, dit is nog eens 2.100 hectare meer dan oorspronkelijk werd aangenomen.
 • Onderzoek naar goedkeuringsprocedure van glyfosaat
  Het Europees Parlement stelt een commissie aan die onderzoek gaat doen naar de politieke goedkeuringsprocedure van glyfosaat. De commissie bestaat uit dertig Europarlementariërs. De Europese Groenen deden het voorstel, en kregen steun van alle fractievoorzitters.
 • Telers spreken zich bij NAK uit over toekomst Erwinia-toets
  Doorgaan met de integrale toetsing op Erwinia of overgaan op een vrijwillig systeem? Die vraag ligt op tafel tijdens de telersvergaderingen van de NAK die deze en volgende week worden gehouden. Tijdens deze sessies kunnen pootgoedtelers zich uitspreken over de voor- en nadelen van de huidige of een andere manier van toetsing.
 • Belgapom komt uit de winterslaap
  De aardappelmarkt blijft in de status quo modus. De meeste marktnoteringen blijven onveranderd met soms minimale mutaties. Wel lijkt op de bodem van de markt enige activiteit te ontstaan bij verwerkers en/of schilbedrijven. Het kan de nodige input geven voor de Belgische notering Belgapom om vrijdag weer een prijs op de borden te zetten. Waarschijnlijk zal deze in lijn liggen met de andere Belgische notering van PCA/Fiwap, Bintje 2.00 euro en Fontane 3.00 euro.
 • Team Agro NL presenteert zich op Grüne Woche in Berlijn
  De boeren en boerinnen van Team Agro NL staan van 18 tot en met 21 januari op de Grüne Woche in Berlijn. De groep heeft een eigen plek gekregen op de grootste landbouwconsumentenbeurs van Europa.
 • ´Virus in het veld: meer kans op verlaging in nacontrole’
  Als viruszieke planten in het veld zijn gevonden, betekent dit vaak ook verlaging in de nacontrole. Veel pootgoedtelers zijn zich niet bewust van de risico’s van één zieke plant in een perceel.
 • SGP-landbouwwoordvoerder Dijkgraaf legt werk tijdelijk neer
  SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf stopt drie maanden met zijn werk omdat hij oververmoeid is.
 • Aardappelhandelsbedrijf Polder Potato in Dronten van start
  Met Polder Potato in Dronten is de Nederlandse aardappelsector een nieuw handelsbedrijf rijker. De onderneming die op de oude locatie van het inmiddels failliete Flevostar Potato is gehuisvest, is 8 januari jl. officieel gestart. Anton Riezenbos en Corné Kodde hebben in Dronten de dagelijkse leiding.