Deze website heeft info over de pootaardappel, consumptieaardappel en zetmeelaardappel.

 

Akkerwijzer.nl - Website voor akkerbouwers

H├ęt platform voor de akkerbouwer bevat het laatste nieuws over aardappelen, graan, suikerbieten, uien, vollegrondsgroente, marktprijzen, weer en nog veel meer.
 • Poll: Chitwoodicirkels moeten van tafel
  Bij een vondst van chitwoodi gelden voor pootgoed in een cirkel van 1 km rond het besmette perceel strengere maatregelen. Hierdoor worden ook bedrijven getroffen die niet in relatie staan tot de besmetting. Zo'n zeventig procent van de boeren wil dat die cirkels gaan verdwijnen, zo blijkt uit de poll op Akkerwijzer.nl
 • Aardappeltermijnmarkt negeert het winterweer
  Het winterweer heeft in het noordwesten van Europa flink toegeslagen. Heftige sneeuwval veroorzaakt overal transport en fileproblemen. De komende paar dagen zullen winters zijn, maar daarna zal het kwik weer boven nul stijgen.
 • Akkerbouwer Arjan Prins stapt over op biologisch
  Steeds meer Groninger boeren overwegen om over te stappen naar biologische landbouw. Volgens de provincie Groningen hebben tot nog toe honderd boeren aangegeven erin geïnteresseerd te zijn om biologisch verder te gaan. Akkerbouwer Arjan Prins uit Meeden zette dit jaar deze stap.
 • 'Het Grote Bodemonderzoek' moet kennis/gedrag boeren in kaart brengen
  Wat weten Nederlandse boeren van de bodem, wat willen ze bereiken en wat hebben ze daarvoor nodig? Deze vragen staan centraal in het zogeheten Het Grote Bodemonderzoek, dat begin 2018 wordt uitgevoerd.
 • Belgische schuren vol met (contractvrije) aardappelen
  In de Belgische aardappelschuren liggen moment 1,68 miljoen kilogram contractvrije aardappelen. opgeslagen. Piepers waarvoor nog geen bestemming is gevonden. Volgens ramingen van PCA lag medio november een record van 3,87 miloen ton aardappelen in de schuren. Dit is maar liefst 1 miljoen ton meer dan 2016. Hiervan is 60 procent gecontracteerd.
 • Inagro: hoge opbrengst Agria bio-aardappel
  Met een hoge opbrengst, goede smaak en kwaliteit blijft Agria nog steeds een heel goed standaardras voor de biologische aardappelteelt. Nadeel is dat Agria ziektegevoelig en daardoor weinig bedrijfszeker. Dit concludeert het Belgische onderzoeksbureau Inagro op basis van haar jaarlijkse biologische aardappelproeven.
 • EEX Potato Index noteert weer lager
 • Flauwe marktstemming domineert termijnmarkt aardappelen
  De aardappelmarkt is afgelopen week onveranderd rustig gebleven. Ondanks de al zeer lage marktprijzen noteerden de meeste referentiebeurzen voor de EEX Potato Index lager. Volgens PCA/Fiwap bedraagt de prijs voor Bintje 1 tot 3 euro. Er heerst een flauwe marktstemming met een geringe vraag overwegend voor schilbedrijven en export.
 • NAK: nacontrole pootgoed vroeg afgerond
  De Nederlandse Algemene Keuringsdienst (NAK) in Emmeloord meldt dat het onderzoek van de nacontrole op pootaardappelen is afgerond. In totaal zijn sinds het begin van de oogst 4,5 miljoen knollen bemonsterd en onderzocht. Het verlagingspercentage is nog niet definitief maar staat nu op 17,2 procent. Desondanks zal het uiteindelijke aandeel het hoogste zijn in de afgelopen vijf jaren.
 • Verlanglijstjes Tweede Kamer: Week van de Boer, minder dieren en een Nationaal Landbouwakkoord
  Met Sinterklaas net achter de rug dienden de partijen in de Tweede Kamer hun verlanglijstjes in bij minister Schouten. Woensdag en donderdag bediscussieert de Kamer de begroting en het toekomstige beleid van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij (LNV).